Fruitsap: Als sinaasappels gezond zijn dan zal jus d’orange ook wel goed zijn, toch? Niets is minder waar.
Sap is ook wel DE SUIKERS van een vrucht. Het geperste fruitsap zorgt voor een enorme suikerpiek en geeft een onbalans in de glucosespiegel.
Hoe (op welke manier) je dit ook perst, in sap komen nauwelijks nog vezels uit het fruit voor. Ook zijn er nog nauwelijks vitamines aanwezig. Er blijft heel veel achter in vruchtvlees en schil.
Natuurlijk komen we nog enkele vitaminen tegen in het sap, omdat deze van nature aanwezig zijn in het vocht, maar het gaat niet meer om grote hoeveelheden.
Fruit is eigenlijk bedoeld om te eten; als we kauwen maken we via ons speeksel spijsverteringsenzymen aan wat vervolgens de spijsvertering activeert.
De vezels, vitaminen en mineralen kunnen dan wel beter worden opgenomen.
Dusss, Denk je gezond bezig te zijn…
Of wist je dit al?
Sorry als we nu je zondagse glas jus d’orange of dagelijkse ritueel een bijsmaakje hebben gegeven…